Vinterbröllop i Eksjö

Vinterbröllop är ovanliga trots att de ofta blir mycket vackra. Jag älskar vinterbröllop och fotograferar alldeles för få sådana, enligt min mening. Jag önskar att det var fler som ville gifta sig under vintern. Många undviker att gifta sig på hösten och vintern för att det är kallt men också för att man är rädd för att det inte ska bli någon snö. Utan snö blir vädret mest grått och trist. Att det ofta är molnigt eller regnigt i Sverige under denna tid gör inte saken bättre. Men här uppe på höglandet i Eksjö händer det fortfarande att vi får ordentliga vintrar med mycket snö. Så om ni funderar på ett vinterbröllop så kan jag rekommendera att ni gifter er i Eksjö.

Därför bör ni gifta er i Eksjö

Eksjö är en romantisk plats att gifta sig på eftersom det är en stad fyllt med pittoreska små trähus och idylliska gränder. Det är som byggt för bröllop med lantligt, gammaldags eller bohemiskt tema. Inte nog med att Eksjö ser ut som en scen ur något som Astrid Lindgren har skrivit, staden är dessutom omgiven av vidsträckta skogar och landsbygd. Detta gör att den som söker efter en härlig plats på landet att ha fest på lär hitta en utan några större svårigheter. I Eksjö finns allt för en riktigt bra bröllopsfest. Det finns bra catering och trevliga festlokaler. Vill man inte gifta sig i kyrkan så har vi en helt fantastisk vigselplats, Skuruhatt. Det är områdets högsta punkt med en utsikt över de småländska skogarna.

Bröllopsfotograf och lite koordinator på samma gång

Jag har många tips på platser och företag som kan hjälpa er att skapa ett härligt småländskt bröllop. Så när ni bokar mig som er bröllopsfotograf i Eksjö kan jag alltså hjälpa er med mycket kring er stora dag.

Porträtt bland Eksjös träbyggnader

Detta bröllop var på självaste alla hjärtans dag. Det var en strålande vinterdag och snön gnistrade i träden och på marken medan små domherrar letade efter mat. Vi började med att ta några porträtt inne på hotell Vaxblekaregården. Det ligger inbäddat mellan trähusen i gamla stan. Just denna vinter var det gott om snö och vi bestämde oss för att gå ut för att ta några porträtt. Jag är imponerad över att inte bruden frös mer. Om hon frös så klagade hon åtminstone inte. Det var en klar och solig dag och sådana dagar brukar vara de kallaste på vintern. Vi hittade en faluröd vägg vid Eksjö museum. Väggen och snön som låg fint på marken fick hela scenen att kännas väldigt vintrig och härligt småländsk. Vi tog bilder medan förbipasserande ropade glada gratulationer. Fler borde gifta sig på vintern! Det är så mysigt!

Lättare att hitta en fotograf på vintern

En stor fördel med vinterbröllop är att de flesta bröllopsfotografer befinner sig i lågsäsong. Detta innebär att chansen att ens favoritfotograf är ledig är större än vad den är på sommaren. Dessutom innebär det att man kan förhandla om priset i större utsträckning. Själv har jag många lediga datum på vintern och jag är så redo för att fotografera fler bröllop under lågsäsong! Om du funderar eller planerar ett vinterbröllop i Eksjö (eller någon annanstans) så kontakta gärna mig.


Fler artiklar