Vinterbröllop i Eksjö

Vinterbröllop är ovanliga trots att de ofta blir mycket vackra. Jag fotograferar i genomsnitt ett vinterbröllop per år vilket är på tok för lite, enligt min mening. Jag önskar att det var fler som ville gifta sig under vintern. Många undviker att gifta sig på vintern dels för att det är kallt och dels för att man är rädd för att det inte ska bli någon snö. Utan snö blir det hela mest grått och trist. Men här uppe på höglandet i Eksjö händer det fortfarande att vi får ordentliga vintrar med mycket snö. Så om ni funderar på ett vinterbröllop är Eksjö stället ni borde skriva upp på listan.

Porträtt bland Eksjös träbyggnader

Detta bröllop ägde rum på självaste alla hjärtans dag. Det var en strålande vinterdag och snön gnistrade i träden och på marken. Vi började med att ta några porträtt inne på vackra Vaxblekaregården i deras smakligt inredda matsal. Vaxblekaregården är ett av Eksjös mysigaste hotell med tillhörande restaurang. Hotellet ligger inbäddat i de fina trähusen inne i gamla stan. Just denna vinter var det gott om snö och vi bestämde oss för att gå ut i vinterluften för att ta någora porträtt. Jag är imponerad över att inte bruden frös mer. Hon klagade åtminstone inte. Vi fick fina bilder ute mot en faluröd vägg som ligger mitt emot Eksjö museum. Snön och den röda väggen fick det hela att kännas väldigt vintrigt och härligt småländskt.

Lättare att hitta en fotograf

En stor fördel med vinterbröllop är att de flesta bröllopsfotografer är i lågsäsong. Det innebär dels att chansen att ens favoritfotograf är ledig är större och dels att man ofta kan förhandla om priset. Själv har jag många lediga datum på vintern och jag är så redo för att fotografera fler bröllop under lågsäsong! Om du funderar eller planerar ett vinterbröllop i Eksjö (eller någon annanstans) så kontakta gärna mig.