Skratt, kreativitet & bubbel

Tänk att få skratta och leka fram bilder och dessutom göra det medan man dricker bubbel. Det är vad ni får vara med om när ni blir fotograferade av mig. Många är oroliga för att de ska se stela och obekväma ut framför kameran. Men jag är mästare på att få er att känna att kameran är er vän och att ni kan släppa loss. Jag ser till att ni blir avslappnade, glada och naturliga.


Det ska vara roligt att fotograferas

Att det ska vara roligt och trevligt att fotograferas är mitt motto. För mig är det viktigt att även de mest kameraskygga personerna ska uppleva att fotograferingen känns genuint festligt och avslappnad. Så ser jag till att det blir.

Avslappnat och naturligt

Med mig blir det inga stela poser. Jag ger inte tusen direktiv. Vi skojar, skrattar och umgås. Det är då de vackraste poserna kommer, helt naturligt.

jonna jinton och johan jinton bröllop grundtjärn fotograf sandra hila lantbröllop

Roligt och kreativt

Har du en galen idé? Annars har jag flera. Vi leker och experimenterar fram olika typer av bilder och hittar just ert naturliga uttryck.

Lyxigt och trevligt

Vätska är viktigt. Sådant får man inte slarva med. Därför ser jag alltid till att vi har en lyxig korg med bubbel och annat gott med oss när vi fotograferar.


blå brudbukett vildemo tistel blåkling pion lupin

Jag är inte för alla…

Jag är inte allas bröllopsfotograf. En sak som jag har lärt mig genom åren är vilka typer av bröllop som jag verkligen tycker om att göra och vilka människor jag fungerar riktigt bra med. De bröllop som jag älskar att fotografera resulterar i oerhört vackra bilder. Jag vill att ni som brudpar ska få det allra bästa av mig. För att jag ska kunna ge allt som finns i mig så måste vi förstå varandra. Vi måste ha samma filosofi vad gäller fotografi, storytelling och kvalitet. Jag gör hellre några få, men delikata, bröllop per år än att jag får en fullbokad och stressig säsong.

Om ni bara är ute efter någon som kan ta några fina bröllopsbilder så är jag inte rätt för er. Jag är en konstnär som berättar historier genom bilder. Er bröllopsdag är er historia. Den är viktig för er. Därför anlitar ni mig.


Jag som fotograferar er…

..är en glad och lugn nörd med en uppsjö av jättetöntiga intressen. Jag tycker om de flesta människor och de flesta människor tycker om mig. 

Själv är jag redan gift…

Jag träffade min man 2005 när vi båda var med i inspelningarna av TV-serien “Riket – Stormaktstiden”.  Vi gifte oss 2015 och vi har två underbara ungar och ett stort gult hus precis mellan skogen och åkrarna.

Lärare och marknadskommunikatör

Till vardags är jag marknadskommunikatör och gymnasielärare i svenska och kultur- och idéhistoria. Det är ämnen som jag verkligen älskar. Jag studerade konsthistoria i Florens. Det var en magisk tid där jag lärde mig mycket om bildkonst i olika former.

bröllopsfotograf Sandra Hila

Snabbfakta

Född: År 1982 i Zagreb, Kroatien

Civilstatus: Gift

Barn: Victoria och Vincent

Favoritfärg: Röd

Temperament: Jugge

Gillar: Kultur, språk, historia, konst och foto såklart

Favoritställe: Skogen här hemma i Småland och mitt älskade Florens

Utbildning: Medie- och marknadskommunikation och konsthistoria

Kör: En röd Alfa Romeo


Johanna & David

“Jag trodde aldrig att jag någonsin skulle kunna slappna av framför en kamera men Sandra fick porträttfotograferingen att kännas helt naturlig. All nervositet var som bortblåst när hon satte igång. Hon har en harmonisk utstrålning så man känner sig helt lugn när hon är med. Vi fick så många fina bilder som var långt över vår förväntan! Hon har verkligen plockat fram det bästa ur oss.”

avatar

Johanna & David

Eksjö

blankefalls loge lantbröllop i småland
ljusa bröllopsbilder bröllopsporträtt
vårbröllop i tranås fotograf Sandra Hila ekebergsparken
vinterbröllop i eksjö

Provfotografering

I samband med planeringsmötet inför ert bröllop ingår alltid en provfotografering. Då får ni chansen att testa hur det känns att stå framför kameran. Att ha gjort en provfotografering gör underverk för bröllopsbilderna. Under ungefär en timme har vi en liten workshop där jag fotograferar er och förklarar vad som gör en bra bild och vad ni kan tänka på för att fastna riktigt fint. I provfotograferingen ingår även fem redigerade bilder.


Emelie & Fredrik

“Vilken känsla för detaljer den kvinnan har! Jag älskade alla bilder på ringarna och blommorna och dropparna på glasen. För oss var det viktigt att även de små sakerna fick vara med på bild eftersom vi har lagt ner mycket energi på dukning och dekoration. Sandra fångade det hela på ett magiskt sätt!”

avatar

Emelie & Fredrik

Jönköping

vigselring guld och diamanter
diamantring vigselring stor diamant
rosa brudklänning game of thrones
brudbukett detaljer
stor vild brudbukett vildemo pioner rosor dahlia
bröllopsbilder detaljer vigselringar i skogen

Fotobok Deluxe

Fotografier gör sig bäst i stora format. Jag älskar att bläddra i de där stora böckerna som finns i tapethandeln. Det var när jag stod där som det slog mig att samma tillfredställande känsla rimligen borde uppstå av att bläddra i en fotobok i liknande format. Jag bestämde mig där och då att en riktigt stor fotobok skulle ingå i alla mina bröllopspaket. Mina fotoböcker mäter 30 x 40 cm, de är handbundna och håller mycket hög kvalitet.


Elisabeth & Martin

“Jag vet inte ens vad jag ska säga. Bilderna är helt otroliga! Jag blir rörd varje gång jag tittar på dem. De är så känslostarka, dramatiska och levande och det är som att återuppleva stunden varje gång.”

“Sandra, du är ta mig tusan helt fantastiskt! En sådan varm och empatisk människa borde alla ha på sitt bröllop. Ditt lugn smittade av sig och vi kan inte ens beskriva hur nöjda vi är med allting. Tusen tack!”

avatar

Elisabeth och Martin

Ängelholm


Ert egna webgalleri

I alla mina paket ingår ett webgalleri. Där kan era gäster se de bästa bilderna från dagen och ladda ner sina favoriter. Både ni och era gäster får lov att publicera och sprida bilderna i sociala medier efter eget tycke.


Såhär går det till…

Att boka ett bröllop med mig är enkelt och tryggt. Dock är det viktigt att kontakta mig i god tid innan ert bröllop. Ju tidigare vi upprättar kontakt desto större är chansen att ert datum fortfarande är ledigt.

1. Hör om ert datum är ledigt

Först måste vi ta reda på om ert datum är ledigt. Kontakta mig på mail och berätta när ni planerar att gifta er. Jag är också mycket nyfiken på vilka ni är, vad ni ska ha för stil/tema på bröllopet och var det ska hållas.

2. Boka ert datum

När vi har mailat, och/eller träffats över en fika, är det dags att boka datumet. Detta görs genom att ni betalar en bokningsavgift. När betalningen är registrerad får ni en bekräftelse på att datumet är ert! Bokningsavgiften återbetalas inte om ni avbokar ert datum.

3. Möte & Provfotografering

När det börjar närma sig den stora dagen är det dags för ett planeringsmöte. Då ser vi till att schemat fungerar och vi pratar om olika platser att fotografera på. Det är även nu som vi gör en provfotografering.

4. Efter bröllopet

Efter världens mest fantastiska dag blir det tyst från mig ett tag. Det beror på att jag är fullt upptagen med att redigera era bilder. Era bilder, er fotobok och ert webbgalleri levereras till er 2-6 veckor efter bröllopet. Efter leverans kommer även en faktura på det resterande beloppet.


En investering i er själva och i kommande generationer

När jag var barn älskade jag att bläddra bland alla lösa framkallade bilder som mormor hade huller om buller i en låda i bokhyllan. Det var bilder från när hon var liten. Jag satt ofta och letade efter likheter med mig själv i mormors unga ansikte. På en annan bild var hon lite äldre och klädd i vitt. Bredvid henne stod en ung man. Han var stilig och stolt, min morfar.

Fotografier från er bröllopsdag berättar inte bara er historia för er själva och för era vänner nu och idag. De berättar även något för dem som kommer efter er. De berättar något om vilka ni är, men också något om vilka de själva är. En dag sitter kanske en flicka och roar sig i timmar med att betrakta era ansikten.

När jag fotograferar tänker jag inte bara på er. Jag tänker även på dem som ska se era bilder i framtiden. Jag tänker på hur jag på bästa sätt ska kommunicera era känslor, tankar och personligheter genom mina bilder. Budskapen måste klara sig hela vägen genom tid och rum för att nå en mottagare som ännu inte är född. Det måste vara tydligt. Det måste vara vackert. Det måste vara på riktigt.


ljusa bröllopsbilder brudklänning vintage spets

12 timmar

I detta heldagspaket ingår allt från förberedelserna på förmiddagen till festen på kvällen.

 • Planeringsmöte och provfotografering
 • Minst 300 redigerade bilder
 • En exklusiv fotobok 30 x 40 cm
 • Ett webgalleri där ni och era gäster kan ladda ner era bilder

39 900 kr


häst och vagn bröllop småland

9 timmar

I detta paket ingår allt från förberedelserna på förmiddagen till mingel innan middagen.

 • Planeringsmöte och provfotografering
 • Minst 200 redigerade bilder
 • En exklusiv fotobok 30 x 40 cm
 • Ett webgalleri där ni och era gäster kan ladda ner era bilder

33 900 kr


blankefalls loge lantbröllop i småland

6 timmar

Detta paket passar till fotografering av förberedelserna, first look, porträtt, vigsel, mingel och gruppbilder.

 • Planeringsmöte och provfotografering
 • Minst 100 redigerade bilder
 • En exklusiv fotobok 30 x 40 cm
 • Ett webgalleri där ni och era gäster kan ladda ner era bilder

27 900 kr


Växjö Teleborgs slott bröllop bröllopsfotograf Sandra Hila brudpar regn

3 timmar

Detta paket passar för er som önskar fotograf för porträtt, vigsel och riskastning.

 • Planeringsmöte och provfotografering
 • Minst 50 redigerade bilder
 • En exklusiv fotobok 30 x 40 cm
 • Ett webgalleri där ni och era gäster kan ladda ner era bilder

21 900 kr


Erbjudande

Ni som gifter er år 2020 får även en videografi om ni bokar paketet som omfattar 9 eller 12 timmar. För att en videografi ska ingå i ert bröllopspaket behöver ni boka ert datum senast den 30 november 2019.


Bokningsförfrågan