Jag är Sandra Hila…

…och för mig är yrket som fotograf synonymt med att vara en berättare. Hur man kan beskriva människors känslor, tankar och handlingar i ord och bild har alltid intresserat mig. 

Bilder som hörs

För mig räcker det inte med att en bild är fin. Visst är teknisk skicklighet oerhört viktigt, men för att en bild verkligen ska beröra måste det till något extra. Jag brukar säga att en bra bild ska höras. Den ska vara så målande att betraktaren kan höra musiken som spelas och skratten som bubblar i bakgrunden. För detta krävs ett vasst sinne för estetik, bildspråk och väldigt känsliga spröt. Att tolka kroppsspråk, röstlägen och subtila blickar är lika viktigt för en fotograf som att förstå sig på sin kamera. En duktig fotografs främsta verktyg är förståelsen för det visuella och subtila språket. 

För  mig är det en ära att få förtroendet att berätta om mina brudpars dag genom bilder. Det gör mig lika glad varje gång när något par väljer mig som sin bröllopsfotograf. För jag inser vilken stor sak det är. Dagens digitala fotografier blir morgondagens historiska dokument. Som bröllopsfotograf tar jag ansvaret för att mina brudpar får sin historia berättad på det vackraste, starkaste och livfullaste sättet. Det är ett stort ansvar, en stor ambition och en stor ära. 


 

Jag har fotograferat sedan 2007 men började med bröllopsfotografi först 2014. Jag har nyligen slutfört tre års utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap. Det har varit en värdefull tid som har utvecklat mig som fotograf. På min fritid målar jag tavlor, läser böcker och jag spenderar mycket tid i den småländska naturen. Jag ägnar mig mycket åt hus och familj. Vill du veta mer om mig och mina projekt så läs gärna mina artiklar. Där delar jag med mig av tips, inspiration, idéer om allt som rör bröllop. Jag finns även på Instagram @sandra_hila och Facebook.

bröllopsfotograf Sandra Hila