Militärbröllop i Eksjö

Mitt allra första bröllop som jag någonsin fotograferade var här hemma i Eksjö 2014. Det var ett militärbröllop, alltså ett bröllop där antingen en eller båda arbetar inom Försvarsmakten. I det här fallet var det brudgummen. Jag hade fotograferat i sju år och kände mig helt redo att ge mig in på bröllopsfoto. Men jag var ändå lite nervös. Det ska man vara. Det är jag fortfarande inför alla bröllop. En liten dos prestationsångest gör att bilderna blir bättre.

Vigsel i Norra Solberga kyrka

Bara en liten bit utanför Eksjö ligger Norra Solberga kyrka. Det är en fantastisk fin och stor stenkyrka. Den har en pampig och rustik arkitektur och är faktiskt en av de finaste kyrkor som jag har fotograferat i. Där ägde vigseln rum. Det var så fint för solen strålade in genom de stora fönstren och kyrkodammet där inne lystes upp och bildade ett mjukt dis.

militärbröllop i eksjö

Sabelhäck och mässdräkt

Den vardagliga militära uniformen är inte särskilt festlig. De gröna skogsmulle-kläderna gör ingen estet särskilt glad. Men den militära mässdräkten är däremot väldigt fin! Mina favoritsaker med militärbröllop är just mässdräkten och sabelhäcken. Det är väldigt pampigt när brudparet kommer ut ur kyrkan och en eller båda bär mässdräkt. Det blir väldigt högtidligt och värdigt när kollegor står uppradade med sina sablar lyfta över brudparets huvuden. Så tjusigt!

Bröllopsfest på Göta Ingenjörregemente

Bröllopsfesten och middagen hölls på Husarmässen i Eksjö. Det är en vacker och stor lokal med traditionell känsla och stil. Bröllopstårtan skars upp av bruden. Detta gjorde hon med inget mindre än en sabel! Det gillade jag skarpt!

Bröllopet som startade allt

Detta vackra militärbröllop blev starten för många bröllop. Jag har aldrig ångrat att jag gick över till att främst jobba som bröllopsfotograf. Det är vansinnigt roligt och jag kommer att fortsätta med detta så länge jag tycker att det är just vansinnigt roligt.