Bilder som speglar er

Det handlar om er

Många tror att unika bilder innebär att fotografen har en unik bildstil. Det är bara till viss del sant. Som fotograf har jag mitt speciella uttryck men att bilderna ska ha en “Sandra-känsla” är inget självändamål för mig. Det är nämligen inte mig detta handlar om, utan om er.

Bilden blir er spegel

Jag har en viss grundstil men därefter är det mina brudpars personligheter, intressen och känslor som skapar rösten i bilderna. I en del brudpar ser jag något mystiskt, djupt och varmt. Det kan vara uttrycket i ögonen när de ser på varandra. Eller att bruden har den charmiga egenheten att plötsligt falla in i dagdrömmeri mitt i ett samtal. Sådana bilder får ofta en murrigare ton för att återspegla mystiken som omger en sådan person. Andra brudpar är mer energiska, extroverta och bubblar av skratt i varje vaket ögonblick. Dessa bilder blir ljusare och klarare i färgerna. För mig är det viktigt att era personligheter strålar ut ur varje bild. Varje brudpar är unikt och jag är en fotograf som aktivt letar efter detta unika i er. Därför kommer också era bilderna att vara en spegling av er.

Symboler och metaforer

Jag sätter en ära i att arbeta noggrant, lyhört och eftertänksamt när jag skapar era bilder. Ingen del av fotografiet lämnas åt slumpen. I mina bilder kommer ni att hitta symboler och metaforer som berättar något om er. Jag lägger ner tid på att hitta rätt miljöer och rätt ljus som ska passa just er och ert visuella uttryck. Jag ägnar varje bild en god stund i efterarbetet. Väldigt många bröllopsfotografer låter asiatiska företag redigera bilderna (det är därför som så många fotografer har samma stil). Många av dessa företag använder billig arbetskraft. Jag jobbar inte på det viset. Jag redigerar alla mina bilder själv. Jag tar en bild i taget. Analyserar den. Väljer vilken redigering som passar bäst för just den. Det är ett tidskrävande arbete. Men det är ett ärligt och hederligt arbete. Och det det är värt det!