Drömmen om bröllop på Fabriken Furillen

Ett annorlunda bröllop på Gotland

Det är inte bara brudpar som fantiserar om hur och var bröllopet ska äga rum om de får önska fritt. Även bröllopsfotografer har drömbröllop som vi fantiserar om. Själv drömmer jag om att någon gång få fotografera ett bröllop på Fabriken Furillen på Gotland, en av Sveriges märkligaste platser.

Märkliga och karga omgivningar på Furillen

Det råder en postapokalytisk atmosfär över det gamla kalkbrottet på ön Furillen. Denna plats väcker en motsägelsefull känsla i mig som jag finner oerhört intressant och spännande. Å ena sidan är den frånstötande, torr och ödslig. Å andra sidan finns det något väldigt tilltalande med denna karga och ogästvänliga miljö. Denna plats är allt vad bröllop inte är. Bröllop är glada, livfulla och genomsyras av värme och kärlek. Men miljön på Furillen kommunicerar raka motsatsen. Det vore en så häftig kontrast att fotografera ett brudpar här!

Postapokalytiska byggnader i kalkbrottet

Den mest skruvade och läskiga platsen i området är den stora fabriksbyggnaden. Den reser sig över sanddynorna som ett grått, rektangulärt monster. Jag har ofta tänkt på hur häftigt det vore att placera ett brudpar framför byggnaden. En brud i sin mjuka vita klänning som flyger i vinden mot detta stela monster som kontrast i bakgrunden vore så coolt! Skönheten och odjuret.

Bröllop på Fabriken Furillen

Ännu har jag inte fotograferat något bröllop på Fabriken Furillen. Det är något som jag hemskt gärna vill göra. Så om ni har planer på ett bröllop på Gotland och kan tänka er att ta porträttbilder vid Fabriken Furillen så tycker jag att ni ska kontakta mig! kontakt@sandrahila.com


Fler artiklar