Drömmen om bröllop på Fabriken Furillen

Ett annorlunda bröllop på Gotland

Det är inte bara brudpar som fantiserar om hur och var bröllopet ska äga rum om de får önska fritt. Även bröllopsfotografer har drömbröllop som vi fantiserar om. Själv drömmer jag om att någon gång få fotografera ett bröllop på Fabriken Furillen på Gotland, en av Sveriges märkligaste platser.

Märkliga och karga omgivningar på Furillen

Det råder en postapokalytisk atmosfär över det gamla kalkbrottet på ön Furillen. Denna plats väcker en motsägelsefull känsla i mig som jag finner oerhört intressant och spännande. Å ena sidan är den frånstötande, torr och ödslig. Å andra sidan finns det något väldigt tilltalande med denna karga och ogästvänliga miljö. Denna plats är allt vad bröllop inte är. Bröllop är glada, livfulla och genomsyras av värme och kärlek. Men miljön på Furillen kommunicerar raka motsatsen. Det vore en så häftig kontrast att fotografera ett brudpar här!

bröllop på fabriken furillen

Postapokalytiska byggnader i kalkbrottet

Den mest skruvade och läskiga platsen i området är den stora fabriksbyggnaden. Den reser sig över sanddynorna som ett grått, rektangulärt monster. Jag har ofta tänkt på hur häftigt det vore att placera ett brudpar framför byggnaden. En brud i sin mjuka vita klänning som flyger i vinden mot detta stela monster som kontrast i bakgrunden vore så coolt! Skönheten och odjuret.

Speciellt erbjudande för bröllop på Fabriken Furillen

Jag vill så hemskt gärna fotografera ett bröllop på Fabriken Furillen och därför har jag ett speciellt erbjudande till det brudpar som bokar mig. Den som ska gifta sig på Gotland gör klokt i att kontakta mig för ett helt unikt och fördelaktigt erbjudande. kontakt@sandrahila.com