Årets Bröllopsbild 2019

Årets bröllopsbild 2019 – BröllopsGuiden

Jag vill rikta ett stort och varmt tack till alla de 595 personer som har röstat på min bröllopsbild. Min bild vann tävlingen trots värdig motstånd från många duktiga fotografer och den är nu framröstad till Årets bröllopsbild 2019 i magasinet BröllopsGuiden. Jag är så otroligt tacksam och glad och det är tack vare er som jag får åtnjuta denna ära. Tusen tack!

Bröllop hemma på gården

Mitt brudpar, Jonna och Johan, gifte sig hemma på sin fina gård som ligger långt, långt ute i den norrländska skogen. Det var en fantastisk dag. Solen strålade outtröttligt från morgon till kväll. Alla sommarblommor hade slagit ut och spred härliga dofter över bygden medan fåglarna sjöng. Korna traskade piggt runt i sin hage och gav ifrån sig glada läten. Gästernas småprat och skratt ekade mellan husen på gården medan katten strök omkring och betraktade det hela med nyfikenhet. Allt blev så rätt denna dag. Det var som att hela universum ansträngde sig för att Jonna och Johan skulle få allt det bästa som naturen kunde erbjuda på denna stora dag.

Naturliga bilder utan spektakel

Jonna är den mest kreativa människa jag kan tänka mig. Hon kan tusen konster och hon är grym på exakt allt hon tar för sig. Samtidigt är hon så jordnära, varm och mjuk i hela sin person. Johan är precis likadan. Därför ville jag inte att deras bilder skulle kännas storslagna och pompösa. Jag ville att det skulle bli enkla och vackra bilder. Inga utsvängningar och spektakel. Bara dessa två naturväsen i det element där de hör hemma.

Koppar och guld

Av hundratals bilder från detta bröllop valde jag just bilden på kyssen ute i hagen och anmälde den till tävlingen. Jag valde den därför att det var den bild som jag tyckte var mest beskrivande för detta härliga par. Där var de, på en enkel men vacker äng, i den by som de älskar och lever i. För ett ögonblick glömde de bort mig, kameran och allt runtomkring dem. Det vara bara de två som fanns. Den norrländska solen gick ner över grantopparna. Himlen och marken färgades av koppar och guld. Ingen plats på jorden var vackrare just då.

Fler bilder från bröllopet hittar du här: Jonna och Johan


Fler artiklar